top of page
  • info2840940

Nieuwbouwwoning gekocht?

Zodra je die handtekening hebt gezet voor de aankoop van je droomhuis, komt er enorm veel op je af. Je dient in een korte periode veel keuzes maken over de indeling en afwerking van je nieuwe woning. En alles op papier want er valt nog niets te zien! Veelal werkt de aannemer met 'keuzepakketten'. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit meerdere opties qua indeling. Maar ook over details als het type binnendeur, openslaande deuren versus schuifpui, sanitair etc. dienen besluiten te worden genomen. Dit geeft op een aantal momenten in het proces flinke keuzestress. Vooral omdat het een uitdaging is een goed totaalbeeld te krijgen van de woning die nog gebouwd moet worden.


Meer- of minderwerk

Daarnaast zijn er ook veel extra mogelijkheden. Dit heet meerwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een de optie voor een uitbouw, die extra badkamer, luxere binnendeuren, andere wandcontactdozen, extra verlichtingspunten en aansluitingen voor electra. Ook kun je er voor kiezen om bepaalde werkzaamheden niet door de aannemer te laten uitvoeren (minderwerk) en dit na de oplevering naar eigen wens in te vullen. Wij merken dat opdrachtgevers zich vaak niet bewust zijn van wat er allemaal mogelijk is om het maximale te halen uit hun toekomstige woning. Het is natuurlijk enorm jammer als je achteraf ontdekt dat je je woning meer had kunnen laten aansluiten op je eigen stijl en wensen. Wij helpen je hier graag bij.


Advies bij nieuwbouwwoning

Er zijn meerdere momenten waarop een interieurontwerper kan adviseren en begeleiden:

  • Bij twijfel over aankoop. Past dit huis bij jou/ jullie qua indeling en ruimte? Wat zijn de mogelijkheden/ onmogelijkheden?

  • Bij het maken van de diverse keuzes aangeboden door de aannemer. Welke indeling past het beste bij jullie behoeftes? Hoe krijg je eenheid en balans in materiaal keuzes?

  • Bij het bepalen van meer-of minderwerk. Welke indelingsopties zijn nog meer mogelijk? Is er een uitbouw of opbouw mogelijk? Ontwerp voor keuken en badkamer. Welke alternatieven zijn er voor de standaard materialen voor wanden en vloeren? Wat zijn de alternatieven voor binnendeuren, scheidingswanden of de verlichtingspunten die helaas vaak nog steeds enkel in het midden van een ruimte worden voorzien? En wat kan je dus beter na oplevering zelf (laten) doen en als minderwerk aanmerken.

  • Bij het bepalen van licht- en schakelpunten. Het bepalen van electrapunten, inclusief verlichting, komt na de aanschaf van een nieuwbouwwoning al vrij snel aan bod terwijl er vaak nog niet goed nagedacht is over de indeling van de diverse ruimtes. Achteraf had je dan lichtpunten op andere plekken willen hebben, of juist op de wand in plaats van het plafond. Het is ontzettend belangrijk om tijdig en goed na te denken over de verlichting in je woning (basisverlichting, functionele verlichting, sfeerverlichting). Hiermee voorkom je herstel- of extra werkzaamheden.

  • Bij het bepalen van kleur, materiaal en/of (maatwerk)meubilair. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat je nieuwe woning sfeervol en naar eigen smaak wordt ingericht. Hoe zorg je voor een mooie balans in kleuren en materialen op muren en vloeren maar ook voor je keuken en het sanitair? Wat wordt die gave eye-catcher in je woning? Welk meubilair past het beste in de diverse ruimtes en maakt de woning helemaal af?

Interieuradvies bij nieuwbouwwoning

Interieuradvies voor je nieuwbouwwoning nodig? Schakel ons op tijd in! Wat we regelmatig meemaken is dat opdrachtgevers ons vrij laat in het proces benaderen om mee te denken. Dat is jammer, want soms zijn bepaalde opties dan niet meer mogelijk of is er geen tijd meer voor. Als wij vanaf het begin kunnen meedenken met de diverse mogelijkheden en het meerwerk, dan komen we tot goed doordachte ontwerpen en plannen die bij jou passen. Uiteraard kan je vrijblijvend contact met ons opnemen om even te sparren of te overleggen. Weet dat de invulling van het advies geheel op maat gemaakt kan worden, zodat het aansluit op jouw behoefte en wensen.


191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page